Tips om saker att blogga om

Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska blogga om. Oavsett om du precis är på väg att starta en ny blogg och har svårt att bestämma dig för ett visst ämne eller om du redan driver en generell blogg och har svårt att komma fram till nya ämnen att skriva om så finns det ett par tips du kan ta del av för att underlätta processen.

Blogga om relevanta saker

Detta är något som kan ge dig en hel del nya läsare som du inte har haft tidigare. Trots att det finns framgångsrika bloggare där ute som skriver om saker som många uppfattar som irrelevanta som vintage-föremål eller andra saker som inte är mainstream så underlättar det såklart för dig att skriva om saker som det finns ett stort intresse för. Detta gör att folk har enklare att hitta din blogg om de söker efter någonting som är relevant just nu.

Blogga om en produkt genom affiliates

Om du har affiliate-kontakter eller är sugen på att skaffa det så kan detta ge dig möjligheten att blogga om en produkt. Många gånger så kan ett företag vara villiga att ge dig en gratisprodukt så att du kan skriva en blogg om produkten, vanligtvis med en positiv ton. På detta sätt kan du skapa gott om inlägg om unika produkter utan att du behöver spendera dina egna pengar på produkten.

Ta notis om vad andra personer bloggar om

Detta är ett av de allra enklaste sätten att komma på något att skriva om, se vad alla andra bloggar om helt enkelt. Du kan till exempel följa mainstream-bloggare genom bloggsektionen på sajter som Expressen. Du ska såklart inte kopiera dessa bloggare ord för ord eller ens deras specifika tema för ett visst inlägg. Men du kan hitta inspiration och se vad som intresserar andra människor.

Pressa inte fram onödiga inlägg

Om du till exempel följer ett schema där du laddar upp tre inlägg i veckan men inte hittar något att skriva om så kan det vara bättre att helt enkelt bryta schemat istället för att ladda upp något onödigt eller irrelevant. En blogg om teknologi som lägger upp ett inlägg om hästar enbart för att få ut ett inlägg är till exempel inte allt för populärt.

wp-iclean-responsive