Att blogga som senior

Det fina med att blogga är att det inte finns en given ålder för det, alla kan blogga. Om du är senior och gillar det kreativa som att skriva och fotografera är bloggande något för dig. Dessutom kan du som senior tjäna lika mycket pengar på din blogg som vem som helst inom bloggvärlden. Det gäller bara att bygga upp en bra blogg och få spridning på den. Att ha en extra inkomst som senior är väldigt välkommet hos många. Något annat som du kan göra för att hushålla med dina pengar är att spana in seniorrabatt för att få bra erbjudanden på allt från apoteksvaror till mobilabonnemang. Du som är över 55 år kan nyttja seniorrabatt för att få saker billigare. Det är perfekt att använda seniorrabatt på saker som du ändå ska köpa.

Behandla bloggen professionellt

När du ska börja blogga är det bra att bestämma dig för vad du har för mål med bloggen. Om du vill tjäna pengar på din blogg måste du också jobba aktivt för att nå dit. Det är skillnad på att driva en blogg för att tjäna pengar på den och på att ha en blogg för att det är roligt. När du driver en professionell blogg ska du behandla den lite som ett företag. Sätt upp mål och delmål och jobba hårt för att nå de uppsatta målen.

Hitta ett ämne och identifiera målgruppen

Förutom hur du behandlar din blogg måste du även tänka på din målgrupp och vad du ska blogga om. Du behöver bestämma dig för ett övergripande ämne att skriva om. Hitta ett ämne att skriva om som intresserar dig och som du inte kommer att bli uttråkad av. Försök även att hitta något som tilltalar en viss målgrupp. Bestäm sedan vem du vänder dig till, det går inte att skriva till alla. Du kan göra en persona för en typisk person som du vill ska läsa bloggen och sedan tänka på den när du skriver dina inlägg.

Sprid din blogg

Att tänka på hur du ska få en bra spridning på din blogg är också något som är viktigt att tänka på. Använd olika sociala medier för att nå ut med din blogg. Identifiera vilket socialt medium som din målgrupp använder sig mest av och se till att finnas där också. Att interagera med dina läsare är en viktig del i bloggandet. När du interagerar är det enklare att bygga upp en trogen följarskara.

wp-iclean-responsive