Fördelar med att blogga

Det kan finnas många anledningar till att man driver en blogg, men det som alltid stämmer, oavsett bakgrunden till ens blogg, är att det finns fördelar med att blogga. Även om man inte har något intresse av att tjäna pengar på sin blogg, utan endast skriver för att man tycker att det är roligt, medför bloggandet en rad fördelar. Det man skriver om på bloggen kan till exempel förhoppningsvis hjälpa andra, vilket betyder att man har en positiv inverkan på andras liv. Bloggen kan också göra att man uppskattar sin vardag mer, eftersom allt som händer är ett potentiellt ämne för ett blogginlägg. Bloggen blir också som en personlig dagbok, där man kan gå tillbaka och se hur man har utvecklats genom åren och läsa gamla minnen. Till skillnad från en dagbok är bloggen dock tillgänglig för alla att läsa, vilket betyder att man faktiskt kan utbyta tankar och idéer med andra om det man har skrivit.

Det finns också de som använder bloggen som ett sätt att främja sin affärsverksamhet. En blogg är till exempel ett bra sätt att locka potentiella kunder till ens hemsida. Den är också ett sätt att visa sin expertis inom sitt område. Detta har den dubbla positiva effekten att kunder får större förtroende för en och att bloggen fungerar som gratis marknadsföring, eftersom inläggen lätt kan delas i sociala medier.

Om man har kommit så långt att man tjänar pengar på sin blogg, är en stor fördel med att blogga att man kan jobba var man vill. Om man vill sitta i kontorsmiljö kan man självklart göra det, men man kan lika gärna jobba från ett café, från en strand eller från en hammock ute i trädgården. Det ger en frihet som finns i få andra yrken, och om den friheten är något man strävar efter, är det värt att satsa på att göra sin blogg stor.

wp-iclean-responsive