Ekonomiska investeringar man bör göra som bloggare

Bloggande är mycket populärt och många är de som har tjänat pengar på att blogga. Man tjänar pengar genom att lägga upp reklamlänkar som folk förhoppningsvis går in och tittar på eller till och med handlar från. Under de senare åren har marknadsföringslagarna komplicerat till det hela lite. Numer kräver man att bloggarna klargör att de lägger in reklamlänkar i blogginläggen, vilket innebär att bloggaren inte längre kan bädda in dem för att ge intrycket att det är det naturligaste i världen – och inte alls reklam. Nyligen kom den första domen mot en känd bloggare som “gömt” reklamlänkarna i sina texter istället för att göra läsarna medvetna om att de klickade på reklamlänkar. Domen var tänkt att bli vägledande för framtida domar så man måste göra rätt som bloggare eller vloggare eller vad det än är för typ av verksamhet man ägnar sig åt i bloggosfären. Det gäller att blogga på rätt sätt.

Hootsuite, en bra investering för bloggare

Det är inte den enklaste saken i världen att skriva en blogg. Är man väl igång så blir det enklare men i början kan det vara lite traggligt att nå ut till nya följare. Följare är a och o för bloggens överlevnad. Har man inga läsare så finns man inte som bloggare – så enkelt är det. Man måste sprida sina inlägg och jobba på att nå ut och synas. Tidigare har en del bloggare satsat på att köpa följare genom olika metoder. Detta kan dock likställas med att kasta pengar i sjön eftersom det knappast är verkliga intressenter, följare som har ett verkligt intresse av bloggarens inlägg. Men det SER bra ut med många följare. Det räcker dock inte. Man gör klokt i att som bloggare göra vissa investeringar för att förenkla sitt bloggande. Program som Hootsuite kan vara en god investering. Hootsuite hjälper till att skicka ut nyskrivna blogginlägg på olika sociala medier. Att sprida inläggen på sociala medier är en snabb metod att nå ut om man gör rätt. Men det är jobbigt att lägga ut inläggen manuellt. Hootsuite och liknande program underlättar den proceduren.

Snabbt nå ut till nya följare med bloggen

Andra investeringar man kan göra för att snabbt attrahera nya följare är att marknadsföra sig via sociala medier som Instagram, Facebook, Twitter och så vidare. Gör man detta på rätt sätt så kan man snabbt få nya följare till sina bloggar. Man kan även annonsera via till exempel Google Adwords. Visserligen kan detta vara kostsamma investeringar men det sparar mycket tid mot att skriva sig till framgång, vilket även kräver en del tekniskt kunnande för bästa effekt. Saknar man ekonomiska medel för att få en snabb start på sin karriär som bloggare kan man ta ett litet lån genom till exempel https://enklare.se/, och betala tillbaka det när karriären har rullat igång. I övrigt finns det enkla saker man kan göra själv. Att tillhandahålla riktigt bra inlägg som folk gillar är naturligtvis allra bäst. Tillhandahåller man verkligt värde till bloggens besökare så kommer de att hjälpa till att sprida innehållet. Det är kostnadsfritt.

wp-iclean-responsive