Bloggträffar IRL

Det har blivit väldigt populärt att driva och skriva egen blogg. Det kan verka ensamt att skriva för egen räkning, samtidigt som man ska ha hand om sin egna marknadsföring, fakturering och annat som faktiskt hör bloggandet till, iallafall om man vill tjäna på sin blogg. Givetvis kan man skriva blogg enbart som hobby, och inte driva den som en affärsverksamhet. Oavsett hur det verkar, så är bloggandet faktiskt en social form av hobby eller arbete! Man är delvis ute mycket och gör research om olika saker där man får kontakt med mycket intressanta människor, men det anordnas även bloggträffar där man kan träffa andra bloggare som skriver samma typer av bloggar. Det ger en möjlighet till idéutbyten samt kompetensutveckling inom det egna området, samt ätt det är alltid väldigt uppskattat av samtliga deltagare. Man får träffa likasinnade helt enkelt och byta erfarenheter, få tips och bara umgås helt enkelt.

Vem anordnar träffarna?

Det anordnas lite olika typer av bloggträffar ute i landet. Det kan till exempel vara bloggplattformen man skriver för som ordnar det hela, eller så kan bloggarna själva ordna mindre tillställningar där det bjuds på något gott att äta och dricka samt enklare programpunkter. Just nu är det trendigt med alkoholfria drinkar, så det hela brukar dessutom gå mycket städat till. Det är inte heller ovanligt att ett företag ställer till med en bloggträff, för att marknadsföra sina egna produkter och genom tillställningen få stor exponering för sitt varumärke då de flesta bloggarna kommer att skriva om träffen på sina bloggar. På de flesta träffarna får deltagarna dessutom med sig en så kallad goodiebag, som ofta innehåller varuprover, lite snacks och kanske någon tidning eller broschyrer. Även detta är ett sätt för företagen eller sponsorerna att nå ut med sina produkter eller utbud till den breda massan för en relativt låg kostnad. Bloggträffar är roliga, lättsamma tillställningar som besöks flitigt samtidigt som de ger bloggare och sponsorer ett bra forum att träffas via.

Kick off för bloggare

Som bloggare har man inga egna företagsfester eller teambuilding-aktiviteter, då man ofta arbetar helt ensam. Man kan därför säga att bloggträffarna nästan är som bloggarnas motsvarighet till företagens årliga kick off. Ibland kan bloggträffarna arrangeras runt en aktivitet, så som en stadsvandring eller någon form av lekar. Till exempel kan man hyra komradio och sedan skicka ut lag runt om i staden för att utföra olika uppdrag. Genom radion kommunicerar gruppledarna enkelt med samtliga deltagare. Bloggare och bloggandet i sig ses ofta ner på och anses inte att vara ett “riktigt” arbete, men faktum är att det ligger massor av jobb bakom varje blogg. Man måste bland annat ha kunskaper i marknadsföring, bildredigering, vara duktig skribent samt kunna sköta sin egna bokföring för att lyckas. Därför är det så viktigt med bloggträffar, för att kunna jämföra upplevelser, få konstruktiv feedback från andra, kunna umgås med sina “kollegor” och helt enkelt mingla loss under avslappnade former.

wp-iclean-responsive