Använd din blogg för att tjäna pengar

Numera använder över tre miljarder människor bloggar och sociala medier över hela världen. Jämfört med konventionell reklam på traditionellt vis ger internet företag möjlighet att öka räckvidden för innehållet avsevärt. Människor från hela världen kan nås utan fysiska barriärer och långa avstånd.

I själva verket behöver alla företag som vill konkurrera på allvar ha närvaro på internet för dra till sig potentiella kunder. Samtidigt behöver du vissa kunskaper i hur du gör och en strategi. Till att börja med är bloggar och sociala medier ett utmärkt verktyg för att öka intäkterna. För det andra behöver du inte göra allting själv. Varför inte ta hjälp av specialister inom branschen? En smidig lösning är att hyra en expert som ansvarar för företagets ekonomi. Interimbyrån Brightmill har hjälpt över 1000 kunder hitta rätt kompetens och där kan du hyra en professionell interim CFO för nya uppdrag. Med tio års erfarenhet har Brightmill utvecklat ett stor nätverk av kvalificerade kandidater över hela Sverige.

Här presenteras några praktiska tips för hur du kan få hjälp att komma igång eller förbättra dina resultat där, vilka är följande:

  • Lägg till annonser.
  • Öka din trafik.
  • Få hjälp av sponsorer.
  • Sälj produkter.

Läs vidare!

Topp 4 sätt att öka dina intäkter

1. Lägg till annonser. Ett bra sätt för att snabbt generera intäkter är genom annonser. Denna metod är effektiv även om du inte bör fylla sidorna med allt för mycket. Få människor gilla se en sida full av distraherande annonser, snarare bör du använda dig av riktade annonser som tilltalar dina läsare.

2. Öka din trafik. Det kommer inte ha en betydelse oavsett hur bra din blogg ser ut om du inte får några sidvisningar. För att det ska löna sig ekonomiskt med att blogga behöver du åtminstone några tusen sidvisningar per månad, gärna över 10 000. Omfattningen varierar dock beroende på flera faktorer och ibland kan du behöva mindre och i andra fall mer. När du når denna nivå av trafik kan du på allvar börja implementera dina strategier för intäkter tillsammans med en interim CFO.

3. Få hjälp av sponsorer. Förutom att hyra en expert är sponsring ett annat sätt att få hjälp utifrån. Sponsorer ger dig ekonomiskt stöd i utbyte mot att du exempelvis gör ett inlägg om företaget eller rekommenderar deras tjänster. Ta kontakt med företag som passar ditt område på bloggen.

4. Sälj produkter. Du kan sälja produkter med din logotyp eller varumärke på din blogg eller dina sidor på sociala medier. Några exempel är konstverk, muggar, pennor eller t-shirts. Försök sälja produkter som kan relateras till temat på din blogg eller målgruppen som du fokuserar på. Att sälja på din egen blogg är även bra för att inte behöva betala provision till en extern webbutik.

Välj rätt strategi

Den bästa strategin är inte alltid samma för alla och du kan behöva använda en kombination av flera för att lyckas. Faktum är att de mest framgångsrika inte bara förlitar sig på ett enda inkomstflöde utan snarare flera stycken. De tvekar inte heller för att delegera arbete och hyra kvalificerad kompetens för att hantera ekonomin och andra affärsmässiga frågor.

wp-iclean-responsive