Hur man kan tjäna pengar på sin blogg

 

Det finns tre huvudsakliga sätt för dig att tjäna pengar på din blogg. Det första sättet är genom donationer med hjälp av tjänster som till exempel Patreon där dina läsare kan stödja dig och ge dig pengar så att du kan fortsätta att blogga..

Reklam på din blogg

Det andra sättet att tjäna pengar från din blogg på är att ha reklam på din blogg. För detta finns till exempel AdSense och liknande tjänster där du ger företag rätten att annonsera i anslutning till dina inlägg. Du kan läsa mer om hur du kan tjäna pengar på din blogg i denna artikeln från Expressen.

Varje gång en läsare klickar på annonsen så får du en mindre summa pengar. Om du har många läsare så kan detta leda till en rejäl summa pengar varje månadm särskilt om du har läsare som klickar på annonser och du använder dig av annonser som stämmer väl överens med ditt blogginnehåll.

Affiliate-samarbeten

Det sista sättet du kan tjäna pengar på din blogg på är genom så kallade affiliate-samarbeten. Detta innebär att du har ett samarbete med ett företag där du nämner en tjänst eller en produkt som företaget säljer i ditt inlägg och bifogar en länk för dina läsare att klicka på.

Vanligtvis så fungerar det så att varje gång dina läsare genomför ett köp från företaget via din länk så får du en viss procent av vad din läsare spenderade eller en fast summa för varje köp. Det kan även fungera så att du får en mindre summa varje gång en läsare klickar på länken, likt ett reklamsamarbete. Affiliate-samarbeten är den metod som har potential att betala mest pengar av alla tre metoder.

wp-iclean-responsive