Hur man hittar inspiration till en blogg

 

När man startar en ny blogg så kan det ibland vara svårt att bestämma sig för vad man ska blogga om. Om man till exempel har ett intresse som man brinner för så är det såklart enklast att skriva om det. Men om man är ute efter att blogga på heltid och tjäna en större inkomst från bloggen så kan det vara svårt att veta vad man egentligen ska skriva om.

Läs andra människors bloggar

Om du har svårt att komma fram till vad din blogg bör handla om så kan det vara så enkelt som att läsa andra bloggar för att se vad som fungerar för dem. Du kan hitta dessa exempelvis på Aftonbladets bloggsektion.

Tänk på affiliates

Om du planerar att ha din blogg som inkomstkälla så kan det vara en bra idé att ha affiliates i åtanke när man bestämmer sig för vad bloggen ska handla om. Bloggar som till exempel handlar om den senaste teknologin, mode eller smycken har vanligtvis väldigt enkelt att påbörja affiliate-samarbeten med diverse företag. Bloggar om djur, ämnen som är impopulära eller föremål som är allt för dyra kan dock ha svårare att komma igång med affiliates.

wp-iclean-responsive