Affiliate samarbete som bloggare

Ett av de allra enklaste sätten att tjäna pengar på sin blogg på är genom ett affiliate-samarbete. Det kan dock vara svårt att veta hur man kommer igång med detta om man inte är allt för insatt, och många människor är fullständigt omedvetna om hur affiliate-program överhuvudtaget fungerar. Här kan du läsa allt om hur affiliate samarbeten fungerar för dig som är bloggare.

Vad innebär affiliate

Att vara en affiliate innebär att du samarbetar med ett företag eller en person för att marknadsföra deras produkter eller tjänster. I utbyte mot detta så får du gratisprodukter, gratistjänster eller kontanter som du kan spendera på vad som helst. Om du får kontanter i utbyte mot din hjälp så får du många gånger en viss procent av den inkomst som du genererar åt företaget, men det kan även vara så att du får en fast summa varje gång du genererar en ny kund åt dem.

Hur man kan bli en affiliate

Du kan bli en affiliate antingen genom att företag tar kontakt med dig och säger att de vill starta ett samarbete, eller genom att du kontaktar ett företag och frågar dem om de är intresserade av att starta ett samarbete. Många företag har en affiliate-sektion på sin hemsida där du enkelt och smidigt kan ansöka om ett affiliate-samarbete.

Även om du inte hittar några affiliate-länkar på deras webbsajt så kan de ändå vara intresserade. Kontakta då företaget och nämn att du är intresserad av ett affiliate-samarbete, nämn namnet på din blogg, hur många läsare du har och liknande saker.

Affiliate-samarbeten gynnar bägge parter

Alla inblandade tjänar på ett affiliate-samarbete i och med att du som bloggare får gratisprodukter, gratistjänster eller en extra inkomstkälla och företaget som du samarbetar med får nya kunder. Det finns alltså väldigt få negativa saker med ett affiliate-samarbete. Du kan läsa mer om affilaite samarbeten här. Se dock till att du får någorlunda rättvisa villkor. Om du till exempel får en procent av den summa som dina läsare genererar åt företaget så finns det förmodligen bättre samarbeten att hitta där ute.

Viktigt att tänka på med ett affiliate samarbete

Det är viktigt att vara väl medveten om villkoren som gäller. Vissa företag vill till exempel endast att du pratar om deras tjänster eller produkter på ett positivt sätt för att marknadsföringen ska vara så effektiv som möjligt. Då är det viktigt att du följer detta så att de inte vill avsluta samarbetet.

Det kan även vara bra att kolla upp hur det fungerar om du skulle vilja samarbeta med flera företag samtidigt. Vissa företag vill bara ha affiliates som arbetar exklusivt med just dem. Då kan de välja att avsluta ert samarbete om du påbörjar ett samarbete med ett nytt företag.

wp-iclean-responsive