Blogga om renovering och inredning

Att blogga om renovering och inredning gör att du kan locka många besökare eftersom denna typ av livsstilsbloggar brukar vara mycket populära. Att renovera kök, badrum eller fräscha upp vardagsrummet eller uterummet är något som i stort sett alla vill göra någon gång i livet.

Eftersom inredningstrender förändras över tid, precis som modetrender, kommer det alltid att finnas intresse för inspirerande tips om smarta sätt att förändra i hemmet. Innan du börjar blogga bör du fundera igenom vilken typ av inriktning din blogg ska ha. En alltför allmän blogg riskerar att kännas intetsägande och ointressant och det gäller därför att ha en tydlig nisch som särskiljer din blogg från andra.

Tips och råd om renovering

Om du är händig och kan mycket om snickeri och måleri kan du ge råd om hur besökarna lägger nytt golv eller målar om väggar och tak. Berätta gärna hur en lyckad renovering går till och hur lång tid olika renoveringsprojekt tar i genomsnitt. Om du beskriver en badrumsrenovering kan du ge tips om att det till exempel går att hitta en prisvärd dushkabin i bra kvalitet på Buildor.se. Se också till att ta snygga bilder där du visar före- och efterbilder på lyckade renoveringar som du själv har utfört i ditt hem.

För att ge dina besökare mervärde kan du även starta ett youtubekonto där du lägger upp instruktionsvideor på hur det går till att renovera i hemmet. Länka till videorna från din blogg så att besökarna enkelt kan hitta dit. För att få ännu fler besökare bör du även vara aktiv på sociala medier där du helst dagligen uppdaterar med inspiration kring renovering och inredning.

Skapa inspirerande innehåll

Trots att många bloggläsare söker råd och tips vill de även bli inspirerade och motiverade till att komma igång med en förändring av den egna bostaden. Lägg därför ut inspirationsbilder som visar en positiv stämning. Det kan vara en bild på en fåtölj med en mjuk pläd och ett bord bredvid med levande ljus och en kopp te. På våren passar det bra att visa fotografier av krukor med vårblommor på uteplatsen för att inspirera läsaren till att komma igång med vårplantering och inredning av uterummet.

För att få många bloggläsare är det viktigt att du håller dig uppdaterad med de senaste inredningstrenderna och därför gäller det att besöka inredningsmässor och läsa de senaste inredningsmagasinen. Försök också att ständigt förnya ditt eget hem och fotografera och beskriv vilka färger, möbler och material du använde när du har gjorde om. Om du vill tjäna pengar på din blogg kan du kontakta företag inom renovering och inredning för att skapa samarbeten där du gör reklam för deras produkter på din blogg och i dina sociala medier.

wp-iclean-responsive