Tjäna pengar på din blogg

Hur häftigt vore det inte om du kunde jobba från din egen soffa eller kanske till och med tjäna pengar när du befinner dig på resande fot? Bloggar är något som idag är väldigt populära och det finns bloggar om allt mellan himmel och jord. Några ämnen som har blivit lite extra intressanta att skriva om är bland annat mode och kläder, men även politik och resor runt hela världen är vanligt förekommande.

Det är fullt möjligt att tjäna pengar på sin blogg. Vill man däremot livnära sig på bloggen så krävs det otroligt mycket jobb. Du måste se till att prestera på topp hela tiden, nå ut till så många som möjligt och även blogga om något intressant nog att följa. Att tjäna lite småslantar här och där och ha som en extrainkomst är dock långt ifrån lika svårt. Det finns flera sätt du kan gå tillväga. Även här gäller det dock att hålla bloggen uppdaterad med nya inlägg hela tiden. Se till att du alltid har med dig en smart powerbank så kan du ha mobilen eller datorn redo för nästa blogginlägg.

Bästa sättet att tjäna pengar på bloggen

Affiliatenätverk

Med ett affiliatenätverk kan du hitta företag och annonsörer som mer än gärna vill synas i din blogg. I det flesta fall räcker det gott och väl med att du lägger in ett spårningsinlägg i ditt inlägg som för läsaren vidare till företaget i fråga. Hur mycket betalt du får kan variera, men betalning sker varje gång en läsare klickar på länken.

Sponsrade inlägg

Sponsrade inlägg är ytterligare ett sätt för dig att tjäna pengar, men här gäller det att du har tillräckligt många prenumeranter eller läsare för att du ska bli intressant. Sponsrade inlägg betyder att företag vänder sig till dig och ber dig skriva om en av deras produkter. Du får alltså betalt för att du marknadsför företaget på din sida.

Använd bloggen till försäljning

Om du redan har en blogg med många läsare kan du passa på att även använda den som en säljplattform. Du kan t.ex. sälja produkter som återförsäljare eller så skapar du egna produkter som du sedan marknadsför. Använd dig sen av bloggen eller andra kanaler för att få människor att göra beställningar.

Sälj ditt domännamn

Låt oss säga att du har en blogg som du inte använder dig så mycket av. Då kan du fundera på om det är dags att sälja bloggen. Det finns hemsidor där du kan sälja din domän till högstbjudande, t.ex. till någon som mer än gärna vill använda sig av namnet som du hade tagit till din blogg. Hur mycket du kan sälja din domän för beror främst på hur stor trafik du har haft under det senaste året/åren.

wp-iclean-responsive