Tänk på detta innan du bloggar om arbetsplatsen

Att blogga har blivit allt mer populärt och bloggandet i sig går ut på att man ska dela med sig av sin vardag. Därför är det inte konstigt om man även väljer att blogga om sin arbetsplats, man spenderar ju en hel del tid på jobbet dagligen och därför är det inga konstigheter om man även skulle vilja blogga om sin arbetsplats. Det finns dock en del saker som man bör tänka på innan man bloggar om sin arbetsplats. Först och främst är det viktigt att du har i åtanke att dina kollegor kan komma att läsa din blogg, om du vill skriva öppet är det bäst att vara anonym och använda sig av fingerade namn. Det ska inte gå att hitta bloggen genom att söka på ditt namn. Det finns en del lagar angående vad som är tillåtet och inte när man bloggar om sin arbetsplats och det kan vara värt att läsa in sig på dem.

Lagar kring bloggning

Om du är anställd inom en offentlig sektor har du större möjligheter rent juridiskt att blogga om ditt jobb. Om du istället är anställd inom en privat sektor väger din lojalitet mot arbetsgivaren tyngre och du kan riskera att förlora ditt jobb. regeringens information om sekretess innebär att du inte får avslöja uppgifter som kan vara känsliga för din arbetsgivare. Att blogga generellt är oftast okej, men även när du bloggar allmänt om ditt arbete kan det finnas omständigheter som gör att det du skriver inte är tillåtet. Det gäller alltid att du tänker efter två gånger innan du publicerar något online. När något väl är publicerat på internet har det redan lämnat digitala spår och är omöjligt att ta tillbaka. Det innebär att när du väl har publicerat ett inlägg kan man hitta det i många år framåt. Därför kan detta komma fram och förstöra för dig och det kan till och med leda till att du förlorar ditt arbetet om du har otur. Dessutom vill ingen skapa dålig stämning på jobbet.

Tänk dig för innan olyckan är framme

Se alltid till att du kan stå för det du skriver online, på så sätt kommer det inte att komma tillbaka och hugga dig i ryggen. Om du inte skulle kunna säga något inför din chef och inför dina kollegor bör du heller inte publicera det online, det kan leda till att du blir tvungen att söka nytt jobb på Netjobs. Även om detta i sig är en fantastisk möjlighet är det väldigt få som vill bli av med jobbet. Då är det bättre att söka ett nytt jobb medan man fortfarande har kvar sitt nuvarande jobb, det blir helt enkelt mer fördelaktigt rent ekonomiskt. Om du är så pass missnöjd med ditt jobb att du måste blogga om det för att få ur dig den frustration som du känner, kan det vara klokt av dig att leta efter nytt jobb. Man spenderar trots allt väldigt mycket tid på arbetet och det är viktigt att man trivs.

wp-iclean-responsive